Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ενημέρωση

Παρακαλούνται όσοι έχουν μερίδα στον λαχανόκηπο να έρθουν σε επαφή με τον Γιώργο Εφετζή στο τηλ.6936124535 για την πληρωμή του ποσού των 30 ευρώ για τα υλικά άρδευσης.(Το ποσό που υπήρχε στο ταμείο δεν ήταν τελικά αρκετό για να καλυφθούν τα έξοδα).
Επίσης εκφράστηκαν παράπονα ότι έλειπαν κηπευτικά από μπαξέ.Παρακαλούμε αν υποπέσει στην αντίληψη σας παρόμοιο περιστατικό να το αναφέρετε.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Παραλαβή κλειδιών

Από 3/4/2012 μπορείτε να παραλαμβάνετε το κλειδί ,από το λουκέτο που θα μπεί στην πύλη του λαχανόκηπου, από το κατάστημα "Βιντεοκίνηση" (Προυσινούδης Μάκης).

Εκδήλωση για τις ντόπιες ποικιλίες στην Κομοτηνή

Το Σάββατο 07-04-2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο 9ο Δημοτικό σχολείο πίσω από το Ξενία θα σας μιλήσουμε για τις ντόπιες ποικιλίες και θα μοιράσουμε φυτά λαχανικών
Δελτίο τύπου από την τοπική ομάδα "Βελανιδιά" της εναλλακτικής κοινότητας Πελίτι

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συγκέντρωση για δημιουργία ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ


Επειδή νομίζω ότι θα ενδιαφέρει και άλλους αντιγράφω από την ανακοίνωση του προέδρου του συλλόγου πολυτέκνων Ροδόπης:
Στις 8/3/2012,  μετά την πρώτη μας ανακοίνωση για τη  δημιουργία Προμηθευτικής-Καταναλωτικής Συνεργατικής Επιχείρησης μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελείς δραστηριότητες με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ  στο οποίο τα μέλη -Συνδρομητές της Συνεργατικής Επιχείρησης  πρωτίστως αλλά και οι λοιποί συντοπίτες  μας θα βρίσκουν βασικά   προϊόντα διατροφής σε τιμές κόστους παραγωγού, δεχθήκαμε καταιγισμό μηνυμάτων και τηλεφώνων για τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία μας.
Πλέον το ενδιαφέρον των πολιτών της πόλης μας έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Το σημαντικότερο είναι ότι όχι μόνο απλοί συντοπίτες μας ενδιαφέρθηκαν αλλά και πολλοί σύλλογοι όπως,  Κοινότητα προσφοράς πολιτών Κομοτηνής   (κομοτινίστας), τρίτεκνοι, Σύλλογος Υπαλλήλων Αστυνομίας, Δικηγορικός Σύλλογος, ΣΥ.ΦΑ. Κομοτηνης, Συνεργατική Τράπεζα Εβρου.
Προχωράμε,  για να ανταμώσουμε,  να κοιταχτούμε στα μάτια, να δώσουμε τα χέρια και να πραγματοποιήσουμε την 1η προκαταστατική συγκεντρωση-συνελευση των μελων. Συνεπεις στις παγκοσμιες και πανευρωπαικες συνεργατικες αρχες  θα τοποθετηθούμε επί της Δράσης που ξεκινά και θα   ορίσουμε  ένα  συντονιστικό όργανο    που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει όλα τα γραφειοκρατικά.
Τη Τρίτη 3 Απριλίου 2012 και ώρα 17:00 στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής  θα γίνει η  πρώτη μας συγκέντρωση. Να είμαστε όλοι εκεί.
 ΤΖΩΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Κατασκευή ατομικού δικτύου άρδευσης - ΕΠΕΙΓΟΝ !

Χθες τελείωσε το βασικό κομμάτι του δικτύου άρδευσης του λαχανόκηπου και το υπόλοιπο της περίφραξης.Τώρα κάθε τεμάχιο έχει μια κεντρική παροχή νερού με βάνα από όπου και θα υδροδοτείται.
Κατόπιν συζήτησης με τους παρευρισκόμενους για τον τρόπο ποτίσματος και την προμήθεια και εφαρμογή των κατάλληλων υλικών και διαπιστώνοντας τις διαφορετικές απαιτήσεις του κάθε τεμαχίου, προτείνω την ομαδική αγορά των κατάλληλων υλικών για όλους και την κατασκευή όλων των δικτύων σε επόμενο ραντεβού.Αυτό θα μας απαλλάξει από τα προβλήματα και θα γίνει καλύτερη διανομή νερού με μεγαλύτερη οικονομία.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
Η κατασκευή ατομικού δικτύου από τον καθένα χωριστά χωρίς γενικότερο σχεδιασμό και έλεγχο θα μας οδηγήσει σίγουρα σε σπατάλη νερού και πολλά προβλήματα εφαρμογής.
Στο μεταβατικό στάδιο μέχρι της ολοκλήρωσης της κατασκευής θα μπορούν όλοι να ποτίζουν χειροκίνητα από την ατομική τους παροχή.
Από αύριο κιόλας θα παραγγείλω τα κατάλληλα υλικά ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε το δίκτυο άρδευσης σε επόμενη συνάντηση που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
 .